Rüdesheim

Med Erik som rejseleder

Rhinen, Vesteuropas længste flod, har sit smukkeste løb mellem Bonn og Rüdesheim. På denne legendariske strækning, som også kaldes ”Den romantiske Rhinstrækning”, mødes øjet konstant af imponerende, forhistoriske borge, små idylliske landsbyer og frodige vinmarker.

Under denne rejse får du ud over Rhinens romantiske panoramaer lejlighed til at besøge smukke byer langs flodens løb – bl.a. Koblenz med den unikke borg Ehrenbreitstein.
Du skal på en sejltur på Rhinen og på en vinvandring, hvor du får fortalt om vin og de vilde krydderurter. 
I Rüdesheim, som oser af stemning og hyggelig atmosfære, er det oplagt med en sightseeing og et glas i byens livlige Drosselgasse med små butikker og hyggelige vinstuer fyldt af stemningsfuld musik, sang og dans.

Vi bor i Assmannshausen, 6 km fra Rüdesheim.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Rüdesheims charmerende øl- og vinstuer
• Besøg i Drosselgasse og få en festlig aften
• Smag området vidunderlige vine

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Hent program

1. dag: Direkte til Assmannshausen
Efter tidlig opsamling kører vi mod Hannover og videre til Rüdesheim. Pauser undervejs. Sen ankomst til hotellet, middag og indkvartering.

2. dag: Koblenz og Loreley
Vi sejler med den lokale skipper til den sagnsomspundne klippe Loreley der rejser sig 120 m over vandet og byen St. Goarshausen. Her kommer bussen og kører os til Loreleyklippen, hvor vi nyder den storslående udsigt. Førhen var stærke understrømme og skjulte klipper skyld i mange grundstødninger. I dag symboliserer Loreleystatuen, en smuk jomfru, som lokker sømænd i ulykke. Efterfølgende kører vi til den gamle romerby Koblenz, hvor du ser borgen Ehrenbreitstein med et storslået panorama over Mosel og Rhinen og ”Deutsches Eck” – landtangen mellem de to floder. Hjemme sidst på eftermiddagen til kaffe og kage. Middag med ”Vinbondens Livret” fra buffeten, hvor
vi også smager på den nye vin (Federweisser) og løgtærte. Efter middagen går vi til en lokal vinstue med musik og dans.

3. dag: Benediktiner Kloster og Niederwald-momentet
Efter morgenmaden kører bussen til den kendte Benediktiner Kloster, som Hildegard van Bingen grundlagde i 1165. Klostret blev senere ødelagt, men et nyt blev bygget i 1903. Hildegard er blevet kaldt middelalderens største kvinde. Her besøger vi kirken og deres flotte klosterbutik. Mulighed for at smage og købe den gode Klosterbitter, som hjælper både hals og mave. Bussen henter os til en hyggelig gåtur igennem vinmarkerne, hvor vi får fortalt om vin
og vilde krydderurter. Efter vores gåtur får vi vores velfortjente frokost ”Weck, Worscht og Woi” – typisk tysk skovtursmad pølse, bolle og vin. Efter frokost kører vi til Niederwald-momentet – en stor statue til minde om krigen Frankrig-Tyskland 1870-71. Dem der har lyst kan også tage svævebanen op. Derefter tilbage til hotellet. Efter middagen kører vi til Rüdesheim, hvor vi hygger os i Drosselgasse, gaden der sprudler af musik, dans og glade stunder.

4. dag: Rüdesheim
I dag besøger vi Rüdesheim på egen hånd. Her er der mulighed for at besøge Siegfrieds Musikkabinett, eller få en tur med det lille tog ”Winzerexpress”. Sidste aften på hotellet griller vi (tyske pølser og andre specialiteter) på terrassen, hvis vejret tillader det, og vi laver vores egen krydderurtesalt med krydderurter. Aftenen afsluttes med sang, leg og en Rüdesheimer kaffe, der bliver flamberet ved bordet.

5. dag: Afsked med Rüdesheim
Efter tidlig morgenmad køres der nordpå ad samme rute som udrejsen. Du kan forvente at være i Danmark midt på aftenen.

DIVERSE
I Tyskland anvendes Euro

Enkeltværelsestillæg på kr. 400,-

Opsamling

Sjælland  Afrejse Hjemkomst
København, Ingerslevsgade v/DGI * *
Roskilde Station * *
Ringsted, Klostervangen, Bus P v/Outlet * *
Slagelse, Trafikcenter v/ afk. 39 (bagved) * *
Korsør, Q8 Tank v/ afk. 43 * *
     
Fyn    
Nyborg, Knudshoved v/ Monarc * *
Odense, Dalum Hallen, Mejerivej 1 * *
     
Jylland    
Frederikshavn, Busterminal * *
Hjørring Banegård * *
Ålborg, samkørselspl. v/ afk. 26 - Th Sauersv.* * * *
Haverslevkrydset v/ McDonalds * *
Randers, v/ Randershallen * *
Århus, Musikhuset 05.45 22.30
Skanderborg Station 06.05 22.05
Lund, Q8 Tank v/ afk. 56 06.30 21.45
Vejle, Borgvold 07.00 21.30
Fredericia Banegård, Jernbanegade** 07.30 21.00
Kolding, Nordkajen mod Jens Holms Vej overfor Godset** 08.00 20.30
     
Esbjerg, Nørregade - Museumspladsen 06.45 21.45
Korskro, v/ Shell 07.00 21.35
Holsted, afk. 70 v/ OK 07.10 21.20
Vejen, v/ McDonalds 07.30 21.00
     
Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK** 08.30 20.00
Åbenrå, afk. 70 Samkørselspl. v/Circle K (Statoil)** 08.50 19.40
Padborg, Lejrvejen v/ OK 09.30 19.00
     

* Egen transport:
Betyder tilskud til togbillet eller mulighed for at køre selv til nærmeste opsamlingssted. Vi ønsker at tilbyde vores gæster flest mulige opsamlings-
steder og undgå lange opsamlingsruter. Derfor er der mulighed for tilslutning med tog, vi giver tilskud til togbilletten, eller tilskud til benzin og evt. broafgift. Tilskuddet fratrækkes ved bestilling. Såfremt der er tilstrækkelig tilslutning fra afrejsesteder med * vil opsamling blive med bus. Dette oplyses ca. 8 dage før afrejse, hvis det bliver aktuelt.

** Mulighed for langtidsparkering

EmediateAd