Leipzig

Med besøg i Dresden

Leipzig er den største by i delstaten Sachsen. I DDR-tiden var byen Tysklands næststørste. I dag er byen en vigtig handels- og industriby og på denne rejse ser vi nærmere på byens mange seværdigheder. Vi krydrer rejsen til Leipzig med udflugter til Dresden med den smukke Semper Opera og Frauenkirche, samt til Mittelbau-Dora som var arbejdslejr og underjordisk raketfabrik nær Nordhausen.

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Udrejse til Leipzig
Efter opsamlinger kører vi over grænsen forbi Hamburg og Hannover til Leipzig i delstaten Sachsen. Byen har ca. 500.000 indbyggere, den største by i delstaten. Under DDR-tiden var den landets næststørste. Vi ankommer til vores hotel sidst på eftermiddagen. Efter indtjekning venter middagen.
 
2. dag: Leipzig
I dag tager rejselederen os med på en tur gennem Leipzig. Vi skal opleve historiens vingesus, når vi ser monumentet for Napoleons endelige nederlag til russerne i 1813. Vi ser også Thomas kirke, hvor komponisten J.S. Bach ligger begravet. Samt den berømte Nicolai kirke, hvor man planlagde de store demonstrationer, der førte til murens fald i 1989. Der vil være mulighed for frokost i det historiske Auerbachs Keller*, hvor der er bestilt en lokal asparges specialitet, hvis sæsonen tillader det. Om eftermiddagen ser vi nærmere på byens ”Alte Rathaus” og markedspladsen, hvor vi på egen hånd får tid til at se nærmere på byen.
Til aften er der fælles middag.
*Tilkøb 115,- pr person.
 
3. dag: Dresden - byrundtur
Efter morgenmaden kører vi mod Dresden. Hovedstaden i delstaten Sachsen, hvor også Leipzig er beliggende, var et selvstændigt kongerige indtil 1871 og Dresden bærer stadig tydeligt præg af denne status. Pragtslottet Zwinger, den smukke Semper Opera og Frauenkirche ligger langs Elbens flodløb og er alle en kulturhovedstad værdig.
Særligt imponerende er det at se den genopbyggede by, der nætterne mellem 13. og 15. februar 1945 nærmest blev jævnet med jorden af allierede bombefly. Byrundturen foregår både med bus og til fods i ”Tysklands Firenze” og der bliver også tid til at udforske byen på egen hånd. Vi får en spændende rundvisning i Semper operaen og kommer bag facaden i dette smukke kulturelle hus. Vi ser også Frauenkirche, hvor det vil være muligt at låne audioguide til rundvisning. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til Leipzig, hvor middagen venter på hotellet.

4. dag: Mittelbau-Dora, arbejdslejr og underjordisk raketfabrik
Mittelbau-Dora er beliggende i det sydligste del af Harzen. Fra begyndelsen var Mittelbau-Dora en underafdeling af koncentrationslejren Buchenwald, men var ikke en egentlig udryddelseslejr men en arbejdslejr. I 1943 begyndte fanger i Dora-Mittelbau at bygge fabriksanlæg til fabrikation af V1 og V2 raketter. Disse anlæg var bygget i store tunneller inde i den nærliggende bjergkam, så de var beskyttede mod bomber fra allierede fly. I 1944 overtog SS lejren. Der var stor modvilje blandt fangerne mod at fremstille raketterne og man forsøgte at trække alle processerne i langdrag. Mistanke om den form for sabotage medførte dødsstraf. Mange fanger mistede livet på grund af dårlige arbejds- og livsbetingelser. Lejren blev befriet i 1945 af amerikanske tropper. Efter det spændende besøg vender vi tilbage til Leipzig.
 
5. dag: Hjemrejse
Vi pakker bussen efter morgenmaden og begynder vores hjemrejse. Vi kører ad samme rute som på udrejsen og er tilbage først på aftenen.

Enkeltværelsestillæg på kr. 800,-

Udvid din rejseoplevelse
Frokost på Auerbachs Keller (bestilles ved tilmelding) kr. 115,-

Opsamling

    Jylland   Afrejse      Hjemkomst
    Vejle, Borgvold   06.00       19.20
    Fredericia Banegård, Jernbanegade*   06.30       18.50
    Bramdrupdam (Kolding), Samkørselspladsen v/afk. 63 - Kokholm*   07.00       18.20
    Hammelev (Haderslev), afk. 68 v/ OK*   07.30       17.50
    Løjt Kirkeby, v/ forsamlingshuset   08.00       17.20
    Åbenrå, Madevej   08.20       17.00
               
   

* Mulighed for gratis langtidsparkering

EmediateAd