Nicaragua - En unik og original rejse

Unik og original

Nicaragua er ukendt for de fleste danskere, men er Mellemamerikas største land, og har utrolig meget at byde på. Tag med på en uforglemmelig rejse, hvor du oplever det uberørte land, som byder på alt lige fra rigt dyreliv, som kæmpeskildpadder og dovendyr, til fantastisk natur med bl.a. jungle og bjergrige vulkanområder. Du kommer helt tæt på lokalbefolkningen, både når vi besøger en institution for unge og en landsbyskole. Du besøger både hovedstaden Managua, og universitetsbyen León. Kaffe er en vigtig eksportvare for

Nicaragua, og vi besøger naturligvis en lokal kaffefarm, og får indblik i produktionen. Du får også mulighed for at opleve en lokal sukkerrørsplantage, og en cigarfabrik. Nicaraguas nationaldrik skal vi selvfølgelig også smage på. Drikken kaldes Macuá, og består af rom, citronsaft og guavajuice.

På turen ledsages vi af lokalguide Ervin Jensen, som har boet i landet i mere end 17 år. Han er sønderjyde og gift med Judith Silva, der har været boligminister i Nicaragua. Nicaragua er et fredeligt land, og efter årtier med borgerkrig, har roen atter sænket sig over de den hovedsaglige spansktalende befolkning. Landet er blandt de mest sikre lande i Mellemamerika.

PANTER REJSER ANBEFALER
• Storslået natur
• Besøg på institutionen Inhijambia
• Varme kilder – husk badetøjet
• Besøg på landsbyskole
• Rom og kaffe – gode smagsprøver!
• Stiaba Indianere
• Kæmpeskildpadder og aber
• Vulkaner og svævebaner

Status:
Ring til os

Dagsprogram

Hent program

1 dag: Afrejse
Afrejse med fly fra Billund/Aalborg/København tidligt om morgenen, og med mellemlandinger ankommer vi hen på aftenen til Managua lufthavn i Nicaragua. Her står vores lokale repræsentant og venter på os, og derefter kører vi ca. 50 km. til byen Granada. Efter indkvartering holder vi en lille velkomst, hvor vi kan hilse på hinanden. Du bor her i 4 nætter.

2. dag: Byrundtur, sejltur og Masaya vulkanen
Granada er grundlagt i 1524 og menes at være den første spanske by i Amerika. Vi starter dagen med et besøg i det smukke centrum, der er bygget i den gamle kolonistil, og har fået UNESCO’s blå stempel, som en af verdens kulturarve. Her ser vi Katedralen, rådhuset og kulturcentret. Ligesom der bliver tid til en tur i en af de kendte hestevogne, der fungerer som taxier i byen. Herefter besøger vi Nicaraguas smukkeste museum med præcolumbiansk keramik, der på enestående vis fortæller om Nicaraguas fortid. Museet er skabt af danskeren Peder Kolind, der i sin tid boede i Granada. Vi går også en tur ad gågaden La Calzada, hvor restauranterne ligger side om side. Efter frokost kører vi til Nicaragua søen, hvor du skal på en sejltur blandt de mange små øer. De kaldes ”las Isletas” og der siges at være lige så mange, som der er dage i året. Her er et rigt dyreliv, selvom flere af øerne er omdannet til superdyre sommerhuse for rige nicaraguanere og udlændinge. Der lever en abefamilie på en af øerne, og den skal vi selvfølgelig besøge. Sidst på eftermiddagen kører vi ud til Masaya vulkanen, hvor vi venter på mørkets frembrud, inden vi kører op på toppen af vulkanen. Allerede på vejen op, vil vi kunne se det røde skær over krateret, og når vi kommer helt op på toppen, vil du se direkte ned i krateret, hvor den rødglødende lava står og koger. Det er et helt igennem, usædvanligt syn, som gør, at du bedre forstår de kræfter, der er i jordens indre.

3. dag: Den store Managua tur
I dag skal vi på den store Managua tur. Vi kører ind til Managua’s gamle centrum, der blev ødelagt ved et jordskælv i 1972. I de senere år er det ændret til et område med barer, restauranter, men også med parker, idrætsanlæg og museer med kopier af gamle bygningsværker. Vi starter ved revolutionspladsen, som er byens gamle centrum. Her ser du den gamle og ødelagte domkirke, der fortsat står, som et symbol på jordskælvets ødelæggelser. Her på pladsen ligger også ”Palacio Nacional”, der overlevede jordskælvet. Under Somosa diktaturet blev det brugt, som en slags ”monkey-parlament”. I dag huser det kulturministeriet og nationalmuseet. Den nyeste bygning på pladsen er præsidentpaladset, som den nuværende præsident ikke ønsker at bruge. Derfor er det lavet om til Folkenes Hus og bruges i dag til møder og modtagelse af prominente gæster. Vi kører forbi parlamentet og videre op på toppen af Tiscapa vulkanen. Her finder vi ruinerne af diktator Somosa´s palads, som også blev ødelagt af jordskælvet i 1972. Her er en smuk udsigt ud over Managua, hvor det tydeligt ses, at Managua stort set er uden højhuse, hvilket skyldes jordskælvsrisikoen. De tidligere fangegange for politiske fanger, der ligger under paladset, er i dag omdannet til et museum om den nicaraguanske frihedshelt Augusto Cesar Sandino. Det er tid til frokost, så vi kører til restaurant Los Ranchos, hvor vi får serveret den lokale og meget kendte Churrasco. Herfra kører vi ud til museet Las Huellas de Acahualinca. Her fandt bygningsarbejdere for mange år siden, fodspor nede i en udgravning. De er siden blevet efterforsket og antagelsen er, at de er over 6.000 år gamle. I udgravninger kan vi se fodspor af både mennesker og dyr. De er gået langs søbredden til Managua søen og efterfølgende er deres fodspor blevet brændt og foreviget.
Herefter besøger vi vores lokale guide Ervin Jensen og hans kone Judith Silva. Judith har været boligminister i 8 år, og er i dag medlem af Nicaraguas øverste valgråd. De vil fortælle om Nicaraguas historie og aktuelle situation, men også om, hvordan det var for Judith at bo 10 år i Danmark og hvorfor Ervin endte i Nicaragua, hvor han nu har boet i mere end 18 år. Middag inkl.

4. dag: Besøg institutionen Inhijambia og fæstningsværket Fortaleza El Coyotepe
Vi kører til Managua, da vi skal besøge institutionen Inhijambia. Det er en privat organisation, der forsøger at få børn og unge, der er ude i misbrug af stoffer, prostitution eller blot er blevet forladt af deres forældre, på ret køl igen. De fortæller om deres arbejde og resultater, ligesom vi får mulighed for at møde og snakke med nogle af de unge mennesker, der er på institutionen. Inhijambia støttes af flere danske NGO’ere. Herfra kører vi til Managuas største indkøbscenter La Galeria med mange internationale butikker og gode indkøbsmuligheder. Det er også muligt at spise frokost her. Vi kører tilbage mod Masaya, hvor vi skal op på det gamle fæstningsværk Fortaleza El Coyotepe, der ligger på toppen af et lille bjerg. Det daterer sig helt tilbage til, da spanierne kom til Nicaragua, men blev etableret som fængsel af diktatoren Anastasio Somoza García omkring 1930. Her sad almindelige fangere, men stedet blev også brugt til tortur af politiske fangere. Man kan komme ned i de gamle celler flere etager under jorden, ligesom der er smuk udsigt over byen Masaya, Masaya søen og Masaya vulkanen. Herefter skal vi besøge det berømte kunsthåndværksmarked i Masaya. Her sælges de berømte nicaraguanske hængekøjer, kunsthåndværk i træ og keramik, men også udstoppede frøer og fugle blandt meget andet. Der skulle nok blive mulighed for at købe et par souvenirs med hjem. Resten af eftermiddagen er til fri afbenyttelse i Granada, hvor du selv kan gå på opdagelse.

5. dag: Varme kilder los Termales de Santa Rita
I dag kører vi nordpå ad den Panamerikanske Landevej, der starter i Alaska og slutter i Ildlandet i Argentina. Så langt skal vi nu ikke! Vi drejer fra, for at køre til los Termales de Santa Rita, der har ikke mindre end tre bassiner - det ene varmere end det andet. Bassinerne er fyldt med vulkansk opvarmet vand, og det er foryngende at bad i dem, hvilket vi også har god tid til. Vi får også nicaraguansk frokost, inden vi kører videre mod Matagalpa og Selva Negra lodge, der ligger i bjergene. Vi bor her i 2 nætter.

6. dag: Besøg på landsbyskole og kaffefarm
Dagen starter med at besøge landsbyskolen, hvor børnene fra kaffefarmen går. Her ser vi, hvordan en grundskole på landet fungerer, ligesom vi taler med børnene og deres lærere. Derefter besøger vi farmen, hvor vi hører om dyrkning af kaffe, men også om livets gang i farmen, ligesom vi ser, hvordan man bor og lever. Vi kører til Matagalpa, hvor vi spiser en rigtig Nica-frokost på landarbejdernes hostel. Derefter besøger vi en lille fabrik, som hedder El Castillo del Cacao, Her ser vi, hvordan der produceres chokolade af nicaraguansk kakao. Der bliver også mulighed for at købe og smage. Matagalpa ligger i over 700 meters højde. Det er hovedbyen i regionen af samme navn og den er kendt for sin kaffeproduktion, men også kakaoproduktionen er begyndt at få betydning. Vi afslutter dagen med et besøg i byens centrum og ser den flote domkirke midt på torvet.

7. dag: Estelí, tobak og Stiaba indianere
Vi står tidligt op og kører nordpå først mod Jinotega, hvor vi kører på kanten af et af Nicaraguas højeste bjerge. Herfra videre til Concordia, og byen Estelí. Estelí er centeret for dyrkning af tobak i Nicaragua. Det er her eksilcubanere har slået sig ned for at producere cigarer, og vi skal selvfølgelig besøge en cigarfabrik, hvor vi ser de berømte nicaraguanske cigarer bliver rullet. Faktisk er det sådan, at nicaraguanske cigarer af flere omgange, har vundet over de cubanske. Herefter spiser vi frokost på en lokal restaurant. Efter frokosten kører vi videre mod León, der er Nicaraguas andenstørste by og var en af de første byer, der blev befriet af sandinisterne i kampen mod diktatordynastiet Somosa. Men inden vi kommer så langt, holder vi ved de varme kilder ved San Jacinto. Her kan vi se, hvordan jorden bobler og syder og får en bedre forståelse for, hvorfor Nicaragua kaldes ”vulkanernes land”. Sidst på eftermiddagen kører vi til den bydel, hvor Sutiaba indianerne bor. Vi hører historien om Sutiaba indianernes grundlæggelse af León. I dag er der mere end 40.000 personer, der tilhører indianersamfundet og de har deres egen kirke, alderdomshjem og andre sociale institutioner. Vi bor her i 2 nætter.

8. dag: Rom, flodsejlads og skildpaddeæg
Dagen starter i Chichigalpa, der er et af de områder, hvor der dyrkes flest sukkerrør. Det er her, affaldsproduktet fra sukkerproduktionen (La melasa) bruges til at lave rom af. Vi besøger den kendte rom-fabrik ”Flor de Caña”, der producerer noget af verdens bedste rom. Mon ikke vi også bliver budt på en lille smagsprøve? Herfra nordpå til et strandhotel i den lille landsby Jiquilillo, hvor vi spiser frokost.Værten på hotellet tager os om eftermiddagen med på en sejltur i floddeltaet El Padre Rama (ekskl.). Her sejler vi ind imellem mangroven og få fortalt historien om floddeltaets betydning for fuglelivet. Vi ser et af de steder, hvor skildpaddeæggene udruges.

9. dag: El Crucero, vulkanen Apoya samt svævebanetur
Vi tager afsked med León og kører mod syd. Byen El Crucero ligger 945 meter over havet på toppen af Managua bjergene. Hvis det er klart vejr, kan man se helt til Stillehavet. Vi kører videre til Catarina og op til
udsigtsposten, der ligger på toppen af krateret af Apoyo vulkanen. Herfra kan du se ned i vulkanen, der i dag er en stor sø og ud over Granada by og Nicaragua søen. Efter frokost kører vi til Mombacho Canopy. Her starter en timelang svævebanetur (ekskl.) ned ad vulkanen. Der er 13 baner, 13 platforme og 3 broer oppe i trætoppene, som vi skal igennem. Under turen er der rig lejlighed til at studere naturen og dyrelivet, og ofte er der aber lige i nærheden. Vi vil også kunne nyde udsigten ud over Nicaragua søen, hvis man ellers kan koncentrere sig omdet. En fantastisk oplevelse. Herefter kører vi til San Juan del Sur, der er et gammelt fiskerleje ved Stillehavet, som i dag også er et turiststed med mange hoteller og restauranter. Vi bor her i 3 nætter.

10. dag: Tid til afslapning eller tur i junglen og kæmpeskildpadder
I dag skal der slappes af. Vi skal bruge dagen på at bade eller blot slentre hen langs strandpromenaden. Hvis der er interesse, kan vi køre til El Parque de Aventuras, Las Nubes. Her kører vi i ATV gennem junglen, hvor der er gode muligheder for at se dovendyr. Oppe ved parkens center og restaurant er der mulighed for at rappelle, springe tarzansving, gå en tur i junglen eller blot nyde udsigten. Det er også muligt at komme ind at se Ieguanariumet, hvor man opdrætter de grønne leguaner til udsætning i junglen. Sidst på dagen kører vi ud til Coco stranden lidt syd for San Juan del Sur. Det er her kæmpeskildpadder om
natten kommer ind for at lægge sine æg. Man ved aldrig om de kommer eller hvor mange der kommer - nogle nætter kommer kun ganske få eller ingen, andre nætter kommer der i hundredvis. Vi håber på, at få dem at se.

11. dag: Mulighed for fisketur på Stillehavet og afskedsmiddag
I dag er til fri afbenyttelse. Der kan arrangeres en fisketur på Stillehavet, hvor der udover at fiske, også er store muligheder for at se kæmpeskildpadder. Hvis du er rigtig heldig, ser du også delfiner og hvaler.
Om aftenen spiser vi vores afskedsmiddag. Der serveres Paella Marinera med alt godt fra havet og kold hvidvin til.

12. dag: Dagen er på egen hånd
Der er tid til at slappe af og få en sidste dukkert i Stillehavet, men efter frokost kører vi til Managua og vores hotel.

13. dag: Hjemrejse
Vi står tidligt op og kører til lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen.

14. dag: Hjemkomst
I løbet af formiddagen ankommer vi til Billund/København

DIVERSE
I Nicaragua benyttes Córdoba og amerikanske dollars.
Det er nødvendigt at blive vaccineret mod hepatitis A samt mod stivkrampe.
Husk el-adapter.

Evt. tillæg
Svævebanetur Mombacho Canopy 200,-
Sejltur Floddeltaet Padre Ramos 200,-
Enkeltværelse 3.000,-

EmediateAd