Nicaragua - rundrejse

Nicaragua er Mellemamerikas største land, men er samtidig det tyndest befolkede, grænser op til Honduras og Costa Rica, har kyster mod Det Caribiske Hav og Stillehavet. Nicaraguas nordvestlige hjørne er bjergrigt med en del vulkaner og meget frodigt jord. Dette område er også landets tættest befolkede og spækket med kaffe- og sukkerrørsplantager. Kaffe, er en af Nicaraguas vigtigste eksportvarer.

Nicaraguas nationaldrink hedder Macuá og består af rom, citronsaft og guavajuice, en drik vi helt sikkert kommer til at smage.

Befolkningen på 5,8 millioner mennesker taler hovedsageligt spansk, er romersk-katolske og bor i bjergområderne eller ved Stillehavskysten.

Nicaragua har det hele, og borgerkrigene og urolighederne sluttede for årtier siden. Landet hører i dag til blandt de mest sikre lande i Mellemamerika. 

Rejseleder på denne tur er Jørn Lehmann, der også er rejseleder på vores ture til Cuba.

Desuden har vi lokalguide Ervin Jensen med på meget af turen, han har boet i landet mere end 17 år. Han er sønderjyde og gift med Judith Silva, der har været boligminister i Nicaragua. 

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Hent program

1 dag: Udrejse
Vi mødes ca. kl. 4.00 i Billund Lufthavn med rejselederen, vi skal flyve kl. 6.05. Det er også muligt at flyve fra København, så mødes man med gruppen i Amsterdam. Efter mellemlanding i Atlanta, ankommer vi til Managua lufthavn hen på aftenen lokal tid.
Her står vores lokale repræsentant og venter på os og derefter kører vi de ca. 50 km. til byen Granada.  Når vi alle har fået værelser, er vi nok godt trætte efter den lange rejsedag, men vi holder lige en lille velkomst for at hilse ordentligt på hinanden.
 
2. dag: Granada og sejltur på Nicaragua sø
Granada er grundlagt i 1524 og menes at være den første spanske by i Amerika. Vi starter dagen med et besøg i byens smukke centrum, der er opbygget i gammel kolonistil og har fået UNESCOs blå stempel, som en af verdens kulturarve.
Her ser vi Katedralen, rådhuset og kulturcentret. Ligesom der bliver tid til en tur i en af de kendte hestevogne, der virker som taxier i byen.
Herefter besøger vi Nicaraguas smukkeste museum med præcolumbiansk keramik, der på enestående vis fortæller om Nicaraguas fortid. Museet er skabt af danskeren Peder Kolind, der i sin tid boede i Granada.
Vi går også en tur på gågaden La Calzada, her ligger restaurant ved restaurant. Efter frokost kører vi ved til Nicaragua søen, hvor vi skal på en sejltur blandt de mange små øer, der ligger lidt syd for Granada. De kaldes ”las Isletas” og der siges at være lige så mange, som der er dage i året.
Her er et rigt dyreliv, selvom flere af øerne er omdannet til superdyre sommerhuse for rige nicaraguanere og udlændinge. Der er en abefamilie på en af øerne og den skal vi selvfølgelig besøge.
Herefter skal vi hjem for at besøge Ervin Jensen og hans kone Judith Silva. Judith har været boligminister i 8 ½ år og er i dag medlem af Nicaraguas øverste valgråd. De vil fortælle om Nicaraguas historie og aktuelle situation, men også om, hvordan det var for Judith at bo 10 år i Danmark og hvorfor Ervin, som sønderjyde, endte i Nicaragua, hvor han nu har boet i mere end 17 år. 

3 dag: Den store Managua tur
I dag skal vi på den store Managua tur. Vi kører ind til Managua´s gamle centrum, der blev ødelagt ved et jordskælv i 1972 og aldrig blevet bygget op igen som bycentrum. I de senere år er det lavet om til et turistcenter med barer, restauranter, men også med parker og kopier af gamle bygningsværker.
Vi starter ved revolutionspladsen, som er byens gamle centrum. Her ser vi den gamle og ødelagte domkirke, der fortsat står, som et symbol på jordskælvets ødelæggelser.
Her på pladsen ligger også ”Palacio Nacional”, der overlevede jordskælvet. Under Somosa diktaturet blev det brugt, som en slags ”monky-parlament”. I dag huser det kulturministeriet og nationalmuseet.
Den nyeste bygning på pladsen er præsidentpaladset, som den nuværende præsident ikke ønsker at bruge. Derfor er det lavet om til Folkenes Hus og bruges i dag til møder og modtagelse af prominente gæster.
Det er også her under den evige flamme, at monumenterne for de afdøde sandinistiske ledere er.
Vi kører forbi parlamentet og videre op på toppen af Tiscapa vulkanen. Den er død, så der er ingen risiko. Her finder vi ruinerne af diktator Somosa´s palads, som også blev ødelagt af jordskælvet i 1972. Der er også en smuk udsigt ud over Managua, hvor det tydeligt ses, at Managua stort set er uden højhuse, hvilket skyldes jordskælvsrisikoen.
De tidligere fangegange for politiske fanger, der ligger under paladset, er i dag omdannet til et museum om den nicaraguanske frihedshelt Augusto Cesar Sandino.
Så er der tid til frokost og vi kører hen til restaurant Los Ranchos, hvor vi får serveret den lokale og meget kendte Churrasco.
Herfra kører vi ud til museet Las Huellas de Acahualinca.

4. dag: Masaya vulkanen
I dag besøger vi det berømte kunsthåndværksmarked i Masaya. Her sælges de berømte nicaraguanske hængekøjer, kunsthåndværk i træ og keramik, men også udstoppede frøer og fugle blandt meget andet. Der skulle nok blive mulighed for at købe et par souvenirs med hjem.
Herfra kører vi til naturparken Masaya vulkanen. 
Vi starter med at besøge naturparkens lille museum, der fortæller om Nicaragua, som vulkanernes land, men også landets natur og dyreliv.
Masaya vulkanen er en af de få vulkaner, hvor man kan køre helt op til krateret. Her kan vi se lavaen nede i krateret.  Vulkanen har de seneste år gentagne gange været i udbrud. Så vi håber, at den tager det med ro, så vi kan komme op på den.
Efterfølgende skal vi besøge institutionen INHIJAMBIA. Det er en privat organisation, der forsøger at få børn og unge, der er ude i misbrug af stoffer, prostitution eller blot forladt af deres forældre, på ret køl igen.

5. dag: Los Termales de Santa Rita
Vi kører i dag nordpå ad den Panamerikanske Landevej, der starter i Alaska og slutter i Ildhavet i Argentina.
Så langt skal vi nu ikke! Ved San Benito drejer vi fra for at køre til Los Termales de Santa Rita (De varme kilder ved Santa Rita), der har ikke mindre end tre bassiner, - det ene varmere end det andet.
Bassinerne er fyldt med vulkansk opvarmet vand og det er foryngende at bade i dem, hvilket vi også har god tid til. Her får vi også nicaraguansk frokost, inden vi kører videre mod Matagalpa og hotellet Selva Negra, der ligger syv km nord for byen.

6. dag: Kaffe kooperativ og byen Matagalpa
Vi besøger i dag et kaffekooperativ samt landsbyskolen, hvor børnene fra kaffekooperativet går. Her ser vi, hvordan en grundskole på landet fungerer, ligesom vi taler med nogle af børnene og deres lærere.
Derefter tager vi hen til kooperativet, hvor man forklarer os om dyrkning af kaffe, men også om livets gang i kooperativet, ligesom vi ser, hvordan man bor og lever.
Vi kører til Matagalpa, hvor vi spiser en rigtig Nica-frokost på landarbejdernes hostel.
Derefter besøger vi centrum af byen herunder den flotte domkirke midt på torvet.
Matagalpa ligger i over 700 meters højde byen er kendt for sin kaffeproduktion, men kakao produktionen er også begyndt at få betydning. Derfor afslutter vi dagen med et besøg på en lille fabrik, hvor vi ser, hvordan der produceres chokolade af nicaraguansk kakao. Der bliver også mulighed for at smage og købe. 

7. dag: Esteli og León 
Turen i dag går nordpå først mod Jinotega, hvor vi kører på kanten af et af Nicaraguas højeste bjerge på 1685 meter. Herfra videre til Concordia, indtil vi kommer frem til byen Estelí som er centeret for dyrkning af tobak. Det er også her eksilcubanere har slået sig med for at producere cigarer og vi skal selvfølgelig besøge en cigarfabrik, hvor vi kan se de berømte nicaraguanske cigarer bliver rullet. Faktisk er det sådan, at nicaraguanske cigarer flere gange har vundet over de cubanske. 
Efter frokosten kører vi videre mod León, der er Nicaraguas anden største by og, som var en af de første byer, der blev befriet af sandinisterne i kampen mod diktatordynastiet Somosa.
Men inden vi kommer så langt, holder vi ved de varme kilder ved San Jacinto. Her kan vi se, hvordan jorden bobler og syder og forstår bedre, hvorfor Nicaragua kaldes ”vulkanernes land”.
Når vi kommer til León, booker vi ind på vores hotel.

8. dag: Chichigalpa og verdens bedste rom
Vi besøger i dag Chichigalpa, et af de områder, hvor der dyrkes mest sukkerrør. Affaldsproduktet fra sukkerproduktionen bruges til at lave rom af. Vi besøger den kendte rom-fabrik ”Flor de Caña”, der producerer noget af verdens bedste rom. Mon ikke der også bliver en lille smagsprøve?
Dernæst kører vi til den bydel af León, hvor Sutiaba indianerne bor. Vi får vi fortalt historien om Sutiaba indianernes grundlæggelse af byen. I dag er der mere end 40.000 personer, der tilhører indianersamfundet og de har deres egen kirke, alderdomshjem og andre sociale institutioner.
Efterfølgende bliver der også tid til et besøg i den centrale park med katedral og rådhus.

9. dag: Apoyo vulkanen og svævebanetur
Vi tager afsked med León og kører mod syd mod byen El Crucero, der ligger 945 meter over havet på toppen af Managua bjergene. Hvis der er klart vejr, kan vi se helt til Stillehavet.
Vi kører videre til udsigtsposten, der ligger på toppen af krateret af Apoyo vulkanen. Herfra kan man se ned i vulkanen, der i dag er en stor sø. Videre mod Nicaragua søen. Efter frokost kører vi til Mombacho Canapy.
Her starter en timelang svævebanetur ned ad vulkanen. Der er 13 baner, 13 platforme og 3 broer oppe i trætoppene, som vi skal igennem. En fantastisk tur hvor der under turen er rig lejlighed til at studere naturen og dyrelivet og ofte er der aber lige i nærheden. Vi kan også nyde udsigten ud over Nicaragua søen, hvis man ellers kan koncentrere sig om det.
Herefter kører vi den sidste time, inden vi når til San Juan del Sur, der er et gammelt fiskerleje ved Stillehavet, som i dag også et turiststed med mange hoteller og restauranter. 

10.dag: Afslapning ved Stillehavet
I dag skal der slappes af. Vi bruger dagen på at bade eller blot slentre hen langs strandpromenaden eller ligge i hotellets pool. 
Der vil også være mulighed for at opleve junglen i Las Nubes. Her ser vi bl.a. leguaner mens man til fods og i bil tager på opdagelse i de spændende og eksotiske opgivelser. (ikke inkl. i prisen pris ca. 16 USD min. 4 deltagere)

11. dag: Afslapning ved Stillehavet
I dag er helt til fri afslapning. Dog kan der efter forudgående aftale arrangeres en fisketur på Stillehavet eller et besøg i en bydel med nyere socialt boligbyggeri.
Om aftenen spiser vi vores afskedsmiddag. Der serveres Paella Marinera med alt godt fra havet.

12. dag: Afslapning og Managua
Der er stadig tid til at slappe af og få en sidste dukkert i Stillehavet, men efter frokost kører vi tilbage til Managua og vores hotel der.

13. dag: Hemrejse
Vi står tidligt op og kører til lufthavnen og tjekker ind for at påbegynde hjemrejsen.

14. dag: Hjemme igen
I løbet af formiddagen ankommer vi til Billund/København og her slutter så en helt fantastisk rejse med utrolige forskellige oplevelser.

Flytider

Afrejse Billund kl. 06:05
Ankomst Managua (Nicaragua) kl. 19:35 (lokal tid)
Der flyves via Amsterdam og Atlanta med flyskifte

Afrejse Managua (Nicaragua) kl. 07:35 (30. marts. lokal tid)
Ankomst Billund kl. 09:30 (31. marts)
Der flyves via Atlanta og Amsterdam med flyskifte

Der tages forbehold for ændringer i tiderne.
Din rejseleder er med fra start i Billund Lufthavn.

Hotel

Hotelliste tilsendes

Du bor på gode 3* og 4* hoteller, hvor alle værelser har bad og toilet. Ca. 8 dage før afrejse sendes udførlig hotelliste.
EmediateAd