Kongernes Nordsjælland og København

Nordsjælland byder på både gode naturoplevelser og dansk historie. På denne tur strækker det sig fra vikingernes liv omkring Roskilde, over kongernes mange borge, slotte og jagtterræner i Nordsjælland, natur ved Isefjorden til oplevelser i kongernes København.

Højdepunkter
✓ Vikingeskibsmuseet i Roskilde
✓ Roskilde Domkirke
✓ Kronborg
​​​​​​​✓ Hammermøllen
​​​​​​​✓ Fredensborg og Frederiksborg
​​​​​​​✓ Karen Blixen museet
​​​​​​​✓ Kanaltur i København
​​​​​​​✓ Rundvisning Christiania​​​​​​

Status:
Ring til os

Dagsprogram

1. dag: Roskilde Domkirke og Vikingeskibsmuseet
Efter tidlig start går turen mod Sjælland. Undervejs får kaffe og rundstykke ved bussen. I Roskilde ser vi Domkirken som sammen med Jelling og Kronborg er UNESCO verdenskulturarv. Vi besøger også Vikingeskibsmuseet som med udgangspunkt i de fem originale Skuldelevskibe fra sidste del af 1000-tallet fortæller historie om krig, handel og rejser til fjerne egne. Derfra kører vi til hotellet for indkvartering og middag.

2. dag: Kongernes Nordsjælland
Vi starten dagen med en lille spadseretur ved Gillelejes dejlige havn. Derefter besøger vi Hammermøllen i Hellebæk, hvor Kronborgs Geværfabrik for 200 år siden fremstillede i titusindvis af geværer, pistoler og andet krigsmateriel. Fra geværfabrikken kører vi til Kronborg i Helsingør. Den fantastiske beliggenhed ved indsejlingen til Øresund og som et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte, gør det til en helt speciel oplevelse at vandre rundt om slottet. Dertil kommer at slottet er kendt verden over fra Shakespeares Hamlet. Efter frokostsandwichen fortsætter vi til Frederik d. 4.s 1700-tals barokslot i Fredensborg ved Esrum sø og ser slottet udefra med de idylliske omgivelser. Slottet har i mange år været regentparrets mest benyttede residens og danner ofte rammen om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien. Fredensborg Slotshave er et af Danmarks største historiske haveanlæg. Fra Fredensborg går turen til Frederiksborg Slot midt i Hillerød omkranset af slotssøen og slotshaven -et mesterværk i dansk renæssance-arkitektur. Slottet blev bygget af Christian 4. i 1600-tallet. Herfra går turen til Karen Blixen museet i Rungstedlund inden vi vender tilbage til hotellet.

3. dag: Isefjorden rundt
Dagen byder på en fantastisk tur Isefjorden rundt med pragtfulde naturoplevelser, hvor istidens store gletsjere har skabt et varieret bakket landskab, der står i smuk kontrast til de tørlagte fjordarealer. Gennem 100 år har dette område i Odsherred været et af danskernes foretrukne feriemål på grund af strandende, kunsten og det varierede landskab. Første stop på vejen er Jægerspris Slot og Park, hvor bl.a. Grevinde Danner har boet og ligger begravet. I slotsmuseet kan man se mindestuerne med bl.a. audienssalens silketapeter og smukke stukloft. Derefter besøg på Egholm museum inden vi fortsætter til Holbæk, Sjællands hemmelige hjørne med Andelslandsbyen Nyvang, et kulturhistorisk museum, er andelstiden levendegjort på landet i perioden 1870-1950. Her findes tidstypiske bygninger, landskab, husdyr, arbejdsmetoder og menneskers levevis til hverdag og fest. Oplev lyden af smedens hammer, duften af kaffe på husmandsstedet og mejeriets nykærnede smør. Herefter går turen nordpå mod Nykøbing Sjælland, færgen Rørvig/Hundested og derfra til hotellet.

4. dag: København, kanaltur, ChristianiaKøbenhavn er dagens mål
Via Klampenborg og den flotte Strandvej når vi midtbyen og får en rundvisning i bussen. Derefter tid til strøgtur og frokostpause inden vi fra Nyhavn tager på idyllisk sejltur på kanalerne og ser en del af hovedstadens mange seværdigheder fra en anden vinkel. I en af Danmarks største attraktioner, fristaden Christiania, får vi en rundvisning i området og hører helt sikkert om ting, vi ikke vidste. Midt på eftermiddagen sætter vi kursen mod Fyn og Jylland.