Skip to main content

Malta - flyrejse

Den solsikre middelhavsø er perfekt for en skøn ferie -

Malta er et rent skattekammer af oplevelser.
Malta har Europas reneste badevand, lækre strande og masser af kulturelle oplevelser for alle. Det er bare et fåtal af de mange fantastiske grunde til at det er skønt at holde ferie her. Denne lille østat i Middelhavet, knap 100 km syd for Sicilien, er en af EU´s mindste lande, og består af øerne Malta, Gozo og Comino. Med sit subtropiske klima, er det et fantastisk sted at besøge i september måned. Malta blev befriet fra Napoleon af briterne i 1800 og var en britisk koloni frem til 1964. I 1974 blev Malta endelig en selvstændig republik. Hovedstaden Valletta har ca. 9.000 indbyggere og en størrelse på ca. 1/2 kvadratkilometer. Der er et hektisk folkeliv i den lille hovedstad, men byens centrum er nem at orientere sig igennem. På rejsen besøger du middelalderbyen Mdina samt hovedstaden Valletta og hører mange spændende fortællinger om bl.a. legendariske korsriddere.

Rejsen arrangeres med fly.

Højdepunkter
• Kig dig for – på Malta kører de i venstre side af vejen
• Kulinariske Malta – smag en Pastizzi, en lokal ret med indbagt ricotta-ost og ærtemos
• Timian øen – Malta kaldes også for Timian øen, mange steder vokser vilde timian

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 7585 7333 eller panter@panterrejser.dk
Se 
Rejsekalender HER for ledige pladser til individuelt rejsende.

Hurtigsøgning

Dagsprogram

1. dag: Afrejse og indkvartering
Afrejse med fly, hvor rejseleder er med fra start. Når vi lander på Malta venter bussen på os. Vi kører til hotellet. Indtjekning og middag på hotellet. Efter middagen kan du evt. se nærmere på de dejlige omgivelser.

2. dag: Fiskerbyen Masaxlokk
Sammen med vores lokalguide skal vi i dag sydpå til Masaxlokk. Byen er en lille hyggelig fiskerby, som emmer af maritim stemning. Vi går en tur langs promenaden og ser den livlige havn med de kulørte fiskerbåde, der alle er udsmykket med et Osirisøje, som siges at tvinge onde ånder væk og beskytte fiskerne. Vi kører videre til ”Tarxien Temple complex” lidt inde i landet. Disse fritstående, underjordiske bygninger er bygget mellem år 3000 - 2500 f.Kr. og er kendt for sine spektakulære kunstfærdige spiraler, der har gjort at de er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Hen på dagen er vi tilbage på hotellet igen. Måske en dukkert i poolen kan friste?

3. dag: Valletta og korsridderen St. John
I dag udforsker vi Maltas hovedstad Valletta, der blev grundlagt af korsridderen St. John i 1566. Udover rejselederen er vores lokalguide med, som viser dig alle byens seværdigheder. Du skal blandt andet se de mange smukke dørudsmykninger, som byen er så kendt for. Mulighed for at besøge St. Johns katedral, hvor gulvet er belagt med marmor. Her kan du se gravsteder for forskellige korsriddere, hvis våbenskjold pryder gravpladserne. Du ser også ”Grand Master´s Palace”, som tidligere var hovedsæde for St. John og den formelle domstol på Malta. I dag er det hjemsted for præsidenten og parlamentet har til huse her. Mulighed for frokost på en af de mange hyggelige restauranter. Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet, hvor resten af dagen er fri.

4. dag: Tid på egen hånd
Dagen kan bruges ved poolen, stranden eller til at opleve lokal området. Sliema by har et væld af caféer, restauranter og butikker til shopping.

5. dag: Mdina – ”Den tavse by”
Udflugten i dag går til den gamle hovedstad på Malta, Mdina, som ligger centralt på øen. Du udforsker byen sammen med vores lokalguide og rejselederen. Mdina er den mindste, mest kompakte og bedst bevarede middelalderby i verden, siges det. Lille er den - mindre end 1/2 km2, med kun 400 indbyggere. Den var Maltas første hovedstad, og her bor de rige og de fine stadig i små og store paladser. Byen er bygget så tæt, at den kun er for fodgængere. Den næsten labyrintiske form er lavet med vilje, da det giver et behageligt klima. Mdinas kuplede domkirke på klippetoppen ses langvejs fra og byen er også kendt som ”Den tavse By”. Der er tyst overalt og skulle du have glemt det, minder små tyssende skilte dig om det. Fra de imponerende bastioner oplever du en panoramaudsigt over det meste af øen. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet

6. dag: Gozos antikke fortid eller fridag
Gozo er en ø, rig på myter, folklore og traditionelt håndværk. Vi kører med bussen og lokalguiden til byen Cirkewwa på Maltas nordkyst, hvorfra vi sejler til Gozo. En ca. 20 minutters overfart bringer dig tilbage i tiden. Vi begynder rundturen på Gozo med et besøg i Ggantija Templet (Kæmpens Tårn), som blev bygget i stenalderen mellem år 3600-2500 f.Kr. Templet er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. De lokale mener at templet er bygget af en kæmpe kvinde, som byggede templet til gudstjenester. Du skal også se ”Det blå Vindue”, en kæmpe bueformet klippe på 100 x 20 m. Åbningen i klippen giver havet et helt azurblåt skær, og herfra kan du se Middelhavets bølger slå mod klipperne. Efter en oplevelsesrig dag, sejler vi tilbage til hovedøen Malta. Pris kr. 375,- inkl. entré til Ggantija Templet (bestilles sammen med rejsen).

7. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden, tjekker vi ud af hotellet, og der er lidt tid på egen hånd inden bussen kører os til lufthavnen.

Hotel

Plevna Hotel 3* har en ideel beliggenhed, 200 m fra strandpromenaden og 300 m til centrum af Sliema. Alle værelser har eget bad/toilet, aircondition, køleskab, safe og mulighed for at lave kaffe/te. Fri Wi-Fi i fælles områderne. Hotellet har tagterrasse, pool, cafe og restaurant.

Hotel Plevna - St. Therese
Hughes Hallet Street
Sliema
SLM 3143 Malta
Tel.  +356 2133 1031

Rejsekalender
27/6Inlandsbanen gennem Sveriges ”baghave”Fra 15.495,-
1/8Sverige og Norge - Oplev Sveriges smukkeste togrejse & LofotenFra 14.995,-
9/8Ældre Sagen Helsinge - AlsaceFra 8.599,-
19/8Sønderjylland - danske og tyske fristelserFra 4.995,-
25/8Paris - Bruxelles - ReimsFra 6.495,-
Kontakt os
Nyheder
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.